Book now
Đakovo
Destinacije & Iskustva
Đakovo je mjesto duge povijesti, gdje se smjestila impozantna katedrala, poznata svim ljubiteljima arhitekture, te ergela lipicanaca, savršeno mjesto za obiteljske aktivnosti.
Destinacije & Iskustva

Đakovačka katedrala sv. Petra i katakombe

Katedralu, visoku čak 84 m, krasi njezina bogata unutrašnjost s brojnim freskama i skulpturama. Gradnju je inicirao poznati Josip Juraj Strossmayer, a za njezinu izgradnju trebalo je čak 16 godina. Ispod katedrale nalaze se katakombe u kojima su pokopani brojni biskupi, kao i J. J. Strossmayer.
Lokacija
Destinacije & Iskustva

Ivandvor

Na ovom će vas mjestu oduševiti prekrasna priroda i idealan prostor za odmor (ponesite osvježavajuće piće i uživajte u miru i ljepoti koja vas okružuje) s kojih puca pogled na matično stado kobila s pomlatkom koji se tu odgaja i othranjuje do svoje treće godine, kad muška omad odlazi na obuku i trening u Pastuharnu.
Kontakt: +385 31 813 286
Lokacija: Đakovo
Lokacija
Destinacije & Iskustva

Državna ergela lipicanaca Đakovo

Jedan od najvažnijih simbola Đakova i Đakovštine jesu konji, čiji organizirani uzgoj traje već više od pet stoljeća u znamenitoj đakovačkoj ergeli – danas Državnoj ergeli lipicanca. Ergelu su u Đakovu osnovali bosanski ili đakovački biskupi 1239. godine. Kao početak ergele u Đakovu smatra se 1506. godina jer tad se prvi put spominje riječ ergela. Engleska kraljica Elizabeta II. sa suprugom i kraljevskom svitom posjetila je ergelu 1972. godine, a 15. ožujka 2016. posjetila ju je i članica britanske kraljevske obitelji Camilla, vojvotkinja od Cornwalla.
Lokacija: ul. Augusta Šenoe 45, Đakovo
Telefon: +385 99 215 2378
Lokacija
Destinacije & Iskustva

Jezero Borovik

Borovik je umjetno jezero smješteno zapadno od Đakova. Stvoreno je pregradnjom korita rijeke Vuke 1978. godine. Jezero ima površinu od 160 hektara s dubinom od 15 m, dužine otprilike 7 000 m, a prosječne širine otprilike 300 m i ukupne zapremnine vode 8 500 000 kubičnih metara. Na mjestu sadašnjega jezera nekada se nalazilo naselje Borovik, po kojem je i dobilo naziv.
Lokacija: okolica Đakova
Lokacija
Destinacije & Iskustva

Muzej Đakovštine

Postav Muzeja temelji se na etnološkoj, kulturno-povijesnoj i arheološkoj zbirci, a otvoren je sukcesivno. Dok su etnološki i kulturno-povijesni stalni postavi otvoreni 2005., odnosno 2006. godine, stalni arheološki postav otvoren je sredinom 2017. godine. Osim eksponata sadržanih u stalnom muzejskom postavu, posjetitelji mogu vidjeti i sadržajno različite povremene izložbe. Uz izložbene aktivnosti, djelatnici muzeja sustavno rade i na planu edukacije, ponajprije osnovnoškolske i srednjoškolske mladeži, dok izdavačku djelatnost upražnjavaju tiskanjem kataloga uz povremene izložbe te izdanjima knjiga i Zbornika Muzeja Đakovštine.
Lokacija: ul. Ante Starčevića34, Đakovo
Kontakt: +385 31 813 254

Lokacija
Destinacije & Iskustva

Đakovačka vinarija

Đakovačko vinogorje jedno je od četiriju vinogorja Osječko-baranjske županije. Tvrtka Đakovačka vina nastala je 1997. godine restrukturiranjem nekadašnjega PIK-a Đakovo i od tada djeluje potpuno samostalno. Godine 2008. Kutjevo d.d. postaje njezin većinski vlasnik i u takvom obliku djeluje do danas. Godišnja im je proizvodnja od 3 do 3,5 milijuna litara kvalitetnih i vrhunskih vina s vlastitih površina i površina kooperanata koje ukupno iznose preko 500 hektara.
Lokacija: Biskupa A. Mandića 71, Mandićevac
Kontakt: +385 31 837 200
Lokacija
OVISNO O VAŠIM INTERESIMA, SLAVONIJA NUDI ŠIROK SPEKTAR ISKUSTAVA ZA RAZNOLIKE GOSTE.

Ostanimo u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter i među prvima saznajte sve novosti i ekskluzivne ponude.

Unosom i klikom na gumb ‘podsjeti me’ automatski se slažete sa zaštitom osobnih podataka i politikom privatnosti.