Book now
Osijek
Destinacije & Iskustva
Osijek omogućava gostima da dožive kombinaciju mirnoga seoskoga okruženja i živahnoga gradskoga života.
Destinacije & Iskustva

Trgovi Osijeka

Trg Ante Stračevića
Trg Ante Starčevića (ime po ocu domovine) – nekoliko koraka dalje nalazi se simbol grada –Konkaterdala sv. Petra i Pavla. Sagrađena 1900. godine zahvaljujući biskupu J.J. Strossmayeru. U Domovinskom ratu direktnim projektilima pogođena je više od 100 puta, a obnova traje i dan danas.
Trg Svetog Trojstva
Središnji trg u Tvrđi je Trg sv. Trojstva na kojem se nalazi spomenik kugi koji privlači pažnju i nakon 280 godina. Izgrađen je kao zavjetni spomenik barunice Dorotee Petraš, čiji je suprug Maksimilijan preminuo u epidemiji kuge 1728. godine zajedno s još oko 3000 ljudi. Autor spomenika je nepoznat.
Značajniji od mnogih trgova u Osijeku su slijedeći:
Trg slobode
Trg Lavoslava Ružičke
Trg Vatroslava Lisinskog
Destinacije & Iskustva

Osijek - grad parkova

Osijek je jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj posebice je parkova i perivoja ima više nego trgova. Između čak 17 osječkih parkova izdvojili bismo Sakuntalin park koji je 2022. godine proglašen najljepšim parkom u Hrvatskoj. Na površini od 394 000 km2 protežu se također:
Park kralja Držislava
Park kralja Petra Krešimira IV
Park kralja Tomislava
Park Zrinjevac
Destinacije & Iskustva

Opus Arena

Opus Arena najmoderniji je stadion u Hrvatskoj, koji je Nogometni klub Osijek dobio u novoj sezoni. Prati ga trening-kamp koji se prostire na 15,3 hektara.
Opus Arena specifična je po krovu površine 20 000 metara kvadratnih koji potpuno prekriva tribine te se proteže i iznad vanjskoga prstena stadiona, također štiteći od kiše. Vanjsku vizuru stadiona upotpunjuje trg na jugoistočnom kutu, dok unutarnju krasi 13 005 sjedalica u prepoznatljivim klupskim nijansama. Novi stadion NK-a Osijek jedinstven je u Hrvatskoj i po činjenici da ima dva velika semafora u jugoistočnom i sjeverozapadnom kutu, kao i najmodernija rješenja rasvjete i ozvučenja. Novi stadion nudi i potpuno novi doživljaj utakmica. Budući da se tribine spuštaju do samoga travnjaka, svaki gledatelj na Opus Areni ima dojam da je dio utakmice.
Adresa: J. J. Strossmayera 126B, 31000 Osijek
Kontakt: +385 31 570 300
E-mail: [email protected]
Lokacija
Destinacije & Iskustva

Europska avenija

Europska avenija najduži je secesijski niz u jugoistočnoj Europi te upravo to ju čini jednom od najljepših ulica u cijeloj Europi. Uz svaku secesijsku zgradu i dvorište vežu se zanimljive priče. Neke su od njih tužne i tragične, neke poučne, ali sve su životne što ju čini posebno šarmantnom. Zbog toga je nemoguće ostati ravnodušan prilikom šetnje tom secesijskom rutom koja spaja centar grada sa baroknom Tvrđom.
Destinacije & Iskustva

Promenada

Šetalište kardinala Franje Šepera najljepše je šetalište uz rijeku u Hrvatskoj te predstavlja prostor za skladan suživot trkača, šetača i biciklista.
Pješački most jedan je od najpoznatijih i najljepših simbola grada, jedinstvenoga je izgleda, izgrađen 1981. godine, dužine 209,5 metara te visine 35 metara.
Destinacije & Iskustva

Tvrđa

Spomenik nulte kategorije upisan na listu baštine UNESCO-a.
Barokna Tvrđa iz 18. st., nedavno obnovljenoga lica, puna je mladih i života u svako doba dana jer su ondje smješteni muzeji, srednje škole, fakulteti, prostori gradske uprave, kafići te restorani.
barokna tvrđa
Središnji trg u Tvrđi jest Trg sv. Trojstva na kojem se nalazi spomenik kugi koji privlači pozornost i nakon 280 godina. Izgrađen je kao zavjetni spomenik barunice Dorotee Petraš, čiji je suprug Maksimilijan preminuo u epidemiji kuge 1728. godine, zajedno s još oko 3000 ljudi. Autor spomenika nije poznat.
Tvrđa je nekada imala četvera vrata, od kojih su sačuvana samo sjeverna pod nazivom Vodena vrata. Uz njih je postavljena spomen-ploča graditelju Tvrđe Johannu Stephanu von Beckersu čije je tijelo, prema legendi, zazidano s vanjske strane bedema.
Kroz Vodena vrata zavirite u regionalnu vinoteku. Okruženi stoljetnim zidinama, možete probati najbolja vina osječkih vinara, a iskusni sommelier Damir Zrno predstavit će Vam marljive vinare koji stoje iza poznatih etiketa.
Kontakt: +385 31 229 229
Adresa: Fakultetska ulica, Osijek
Vodena vrata
Osijek
Lijeva obala Drave
Destinacije & Iskustva

Zoološki vrt

Osječki zoološki vrt smješten je na lijevoj obali rijeke Drave, odvojen od grada i buke, pun zelenila i svježega zraka, što ga čini pravim mjestom za miran život životinja te čovjekov odmor i opuštanje. Zoovrt u gradu Osijeku osnovan je davne 1955. godine i od tada se odlikuje veličinom svoga prostora, kao i brojem svojih životinja. Površinom je najveći zoološki vrt u Republici Hrvatskoj, prostire se na čak 11 hektara. Nijedan zoovrt u Hrvatskoj ne može se pohvaliti veličinom vanjskih nastambi u kojima borave životinje. Zoološki vrt u Osijeku svojim stanovnicima nastoji omogućiti što više prirodnoga okoliša, od travnatih prostranstava, visoke trave za odmor i skrivanje mladunčadi, pravljenja gnijezda, do šumaraka u čijoj se hladovini životinje mogu skriti od sunca u ljetnim mjesecima. Do zoovrta se može doći pješice, biciklom, automobilom ili kompom koja prevozi putnike svakih 20 minuta s jedne obale rijeke Drave na drugu već više od 100 godina.
Adresa: Tvrđavica 1
Kontakt: +385 31 285 234
e-mail: [email protected]
Lokacija
Destinacije & Iskustva

Skate park Pannonian

Nadomak Copacabane nalazi se središte urbane kulture grada Osijeka, skatepark koji svake godine bude domaćin Pannonian Challengea – jedinstvenoga festivala koji u opuštenom druženju pruža BMX, SKATE i INLINE natjecanja, dok je naposljetku raznovrstan program urbane kulture u večernjim satima zaokružen energičnim tulumima i koncertima. Značenje Pannonian Challengea prepoznato je za cijelu regiju, ali i za sam razvoj ekstremnoga sporta, zbog čega je festival počeo nezaustavljivo rasti do svjetske razine koja posljednjih godina oduševljava najbolje sportaše i brojne posjetitelje. Koliko je festival daleko dogurao, dovoljno govori činjenica da su nagrade za najbolje vozače na samim početcima bile simbolične, dok danas nagradni fond cijeloga natjecanja iznosi desetak tisuća eura, što je među najvećim nagradnim fondovima ekstremnih natjecanja u Europi. Također, naspram prvih nastupa lokalnih bendova u sklopu festivala prije petnaestak godina, na recentnijim izdanjima gostuju najbolja imena regionalne urbane glazbene scene.
Detalji
Destinacije & Iskustva

SRC Copacabana

Jedno od najpoznatijih osječkih kupališta jest popularna Copacabana na kojoj se ljeti može potražiti osvježenje na novouređenim bazenima s popratnim sadržajima, kao i pješčanoj plaži na obali rijeke Drave. Najpoznatija kontinentalna plaža preuređena je prije nekoliko godina. Svakoga ljeta legama je najpopularnija destinacija za igranje picigina te za potražiti osvježenje uz hladno piće iz beach-bara.
Detalji
Destinacije & Iskustva

Katakombe i amfiteatar

Omiljeno izletište Osječana, kod katakombi, smješteno je u Krunskoj utvrdi – sjevernom dijelu osječke tvrđave na lijevoj obali Drave. Katakombe potječu još iz 18. stoljeća, a danas su često sastajalište brojnih ljubavnih parova. Ovdje je zasigurno najveselije tijekom rujna, u vrijeme održavanja omiljenih Dana prvog hrvatskog piva. Također je mjesto održavanja festivala i koncerata.
Detalji
OVISNO O VAŠIM INTERESIMA, SLAVONIJA NUDI ŠIROK SPEKTAR ISKUSTAVA ZA RAZNOLIKE GOSTE.

Ostanimo u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter i među prvima saznajte sve novosti i ekskluzivne ponude.

Unosom i klikom na gumb ‘podsjeti me’ automatski se slažete sa zaštitom osobnih podataka i politikom privatnosti.