Book now
Vukovar
Destinacije & Iskustva
Posjet Slavoniji ne može biti potpun bez obilaska Vodotornja, simbola grada Vukovara, i šetnje uz Dunav.
Destinacije & Iskustva

Gradski muzej Vukovar u dvorcu Eltz

Gradski muzej Vukovar osnovan je 1946. godine, a prvi stalni postav otvoren je 1948. godine. Gradski muzej Vukovar aktivni je sudionik u dvama projektima u sklopu jedinstvenoga projekta Vlade RH, a koje pod nazivom Obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok-Vukovar-Vučedol provodi Ministarstvo kulture RH. To su projekti izgradnje Arheološkoga parka i Muzeja vučedolske kulture na Vučedolu i projekt otvorenja stalnoga postava Gradskoga muzeja Vukovar u obnovljenom dvorcu Eltz.
Lokacija: Županijska 2
Kontakt: +385 32 441 270
E-mail: [email protected]
Lokacija
Destinacije & Iskustva

Panoramska vožnja brodom po Dunavu

Jednosatna vožnja Dunavom u panoramskom turističkom brodu Vukovar Waterbus predstavit će vam ovaj grad iz posve nove perspektive. Uživat ćete u pogledu na vukovarske atrakcije, a vidjet ćete ih gotovo sve. I ne bojte se kiše, sjedit ćete u toploj brodskoj kabini od stakla, pa nema prepreke fotografiranju i razgledavanju grada na Dunavu.
Kontakt: +385 98 935 3254, +385 99 7321 255
E-mail: [email protected]
Lokacija
Destinacije & Iskustva

Spomen dom Ovčara

Pet kilometara jugoistočno od Vukovara nalazi se farma Ovčara koja je u suvremenoj hrvatskoj povijesti ostala zapamćena kao mjesto najvećega zločina u Domovinskom ratu. Hangar koji je u mirnodopsko vrijeme služio kao skladište poljoprivredne mehanizacije od rujna 1991. godine pretvoren je u logor za nesrpsko stanovništvo grada i okolice. U hangar je 20. studenoga dovezeno više od 260 hrvatskih branitelja i civila iz vukovarske bolnice. Po dolasku su im oduzete dragocjenosti i osobni predmeti te su krenula premlaćivanja i torture. Preživjeli su u večernjim i noćnim satima istoga dana voženi na lokaciju u blizini hangara gdje ih je usred oranice čekala iskopana jama. Njih 200 smaknuto je hitcima i zakopano bez ikakvoga obilježja. Danas se na mjestu hangara nalazi Spomen-dom Ovčara koji čuva sjećanje na ranjenike i civile odvedene iz vukovarske bolnice, zatvorene i mučene u bivšem hangaru, a potom pogubljene i zakopane.
Lokacija: Ive Tijardovića 60, Vukovar
Kontakt +385 32 638 567
email [email protected]
Lokacija
Destinacije & Iskustva

Muzej Vučedolske kulture

Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i lokalitet jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih 13 europskih zemalja.
Lokacija: Vučedol 252, Vukovar
Kontakt: +385 32 373 930
email: infovucedol.hr
Lokacija
Destinacije & Iskustva

Vukovarski vodotoranj

Građen je kao zamjena za dotadašnji vodotoranj u središtu grada (pokraj Hotela Dunav, na današnjem Trgu Republike Hrvatske), koji nije bio dovoljnoga kapaciteta za sve veće potrebe grada koji se širio. Visok je 50 metara. Godine 1991. vodotoranj su, tijekom bitke za Vukovar, teško oštetile srpske snage. Primio je oko 640 neprijateljskih projektila i postao je simbol stradanja i otpora grada.
Lokacija: Ul. bana Josipa Jelačića 3, Vukovar
Lokacija
OVISNO O VAŠIM INTERESIMA, SLAVONIJA NUDI ŠIROK SPEKTAR ISKUSTAVA ZA RAZNOLIKE GOSTE.

Ostanimo u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter i među prvima saznajte sve novosti i ekskluzivne ponude.

Unosom i klikom na gumb ‘podsjeti me’ automatski se slažete sa zaštitom osobnih podataka i politikom privatnosti.