Book now
Čepin
Destinacije & Iskustva
Lokacija hotela omogućava gostima da se povežu s prirodom, uživajući u šetnjama, vožnji biciklom ili čak ribolovu na obližnjim rijekama.
Destinacije & Iskustva

Vrtna bajka Čepin

Obiteljski zoološki vrt s malim životinjama, botanički vrt s oko 250 vrsta biljaka. Godine 2018. okrunjen kao najljepši vrt u Hrvatskoj.
Kontakt: +385 91 591 6871
Adresa: Ulica Ljudevita Gaja 28, Čepin
Destinacije & Iskustva

Lovačka društva općine čepin

Prostor općine po svojim prirodnim osobinama kvalitetan je za lov i lovno gospodarstvo. U njemu su dijelovi 10 zajedničkih lovišta.
Lovačko društvo Čepin (adresa: A.G Matoša 30, Čepin; kontakt: +385 98 701 754)
Lovačko društvo Jastreb
Lovačko društvo Zec
Lovačko društvo Lisica
Destinacije & Iskustva

Ribičke udruge

ŠRD Čepin
RU HRB Čepin Šaran (adresa: Kralja Zvonimira 96, Čepin; kontakt: +385 31 382 137)
UŠR RVIBDR
Destinacije & Iskustva

Utvrda Korođgrad (Korođvar)

Utvrdu Korođgrad predstavljaju zidine koje je podignula obitelj Korogy na mjestu rimske utvrde, kako smatraju povjesničari, oko 1250. godine kao obranu od najezde Tatara. Utvrda je kao sojenica od tvrdoga građevinskoga materijala sagrađena na sjeveroistočnom dijelu Korogyvarskoga rita – poznate depresije koja se smjestila između Čepina, Vuke, Dopsina, Hrastina i Ernestinova. Ona je jedinstven primjer utvrde u hrvatskim krajevima s obzirom na poseban sustav gradnje na hrastovim štapovima koji su slagani unakrsno na močvarnoj podlozi. Nakon što su Turci 1526. godine osvojili Osijek, Korođgrad je razrušen i napušten.
O zaboravljenom gradu kruži legenda da se za punoga mjeseca može čuti šiktanje zmija i sablastan smijeh. Pučka predaja govori da je Filip Korođ pobjegao s Korođvara jer su ga opsjedale močvarne zmije. On je navodno zazidao svoju kćer u zmijsku kulu da mu čuva vlagu koju nije mogao podnijeti, a ona se pretvorila u poludjevojku i poluzmiju koja je pjesmama dozivala djecu i gušila ih dugom kosom i proždirala. Jedna od legendi govori i da je barun Franjo Trenk zlato pohranio u zmijsku kulu, gdje se možda i danas krije.
OVISNO O VAŠIM INTERESIMA, SLAVONIJA NUDI ŠIROK SPEKTAR ISKUSTAVA ZA RAZNOLIKE GOSTE.

Ostanimo u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter i među prvima saznajte sve novosti i ekskluzivne ponude.

Unosom i klikom na gumb ‘podsjeti me’ automatski se slažete sa zaštitom osobnih podataka i politikom privatnosti.