Book now

Izjava o zaštiti privatnosti podataka

Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka - Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR (dalje u tekstu: Uredba) ŽITO d.o.o. Osijek je u ulozi Voditelja obrade vaših osobnih podataka prikupljenih korištenjem ove internetske stranice.
Ovom Izjavom, ŽITO d.o.o. Osijek kao trgovačko društvo koje upravlja ovom internetskom stranicom, obvezuje se zaštititi privatnost:
podataka koji se prikupljaju prilikom vaše posjete ovoj internetskoj stranici i
vaših osobnih podataka prikupljenih temeljem vaše izričite privole putem za to predviđenih obrazaca,
te vas upoznaje sa svrhom njihova prikupljanja, načinom njihove obrade i zaštite i pravima koja vam vezano uz tu obradu pripadaju.

1. Podaci koji se prikupljaju prilikom vaše posjete ovoj internetskoj stranici

O kolačićima
Kolačići su skup informacija koje u obliku tekstovne datoteke na vaše računalo, tablet ili mobilni telefon sprema ova internetska stranica kada ju posjetite. Internetska stranica može povući te kolačiće s vašeg internet preglednika (Internet Explorer, Mozilla Firefox ili Google Chrome i sl.) svaki put kada ju posjetite kako bi vas prepoznala i prilagodila vam svoj sadržaj. Kolačići u pravilu ne sadrže niti jednu informaciju putem koje bi se moglo identificirati osobu, ali se koriste kako bi se identificirali preglednik ili računalo. Ova internetska stranica putem kolačića ne može pristupiti drugim datotekama na vašem uređaju.
Podaci koji se prikupljaju putem kolačića su: informacije o pregledniku i operacijskom sustavu koji koristite, vremenu vaše posjete, korištenju funkcija koje ova stranica omogućava, učestalosti pristupanja ovoj internetskoj stranici, oznaci datoteka kojima ste pristupili, količini prenesenih podataka i internetskim stranicama kojima ste pristupili putem ove internetske stranice.
Vrste kolačića koje ova web stranica koristi
Nužno potrebni – obavezni kolačići (uvijek aktivni) - nužni za funkcioniranje internetske stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što je postavljanje preferencija u odnosu na kolačiće, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Svoj preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ti kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi vas mogle identificirati.
Funkcionalni kolačići - (mogu se isključiti) - omogućuju internetskoj stranici da pruži poboljšanu funkcionalnost i personalizaciju. Ovi kolačići dopuštaju web stranici da pamti neke od vaših odabranih opcija (npr. jezik, regiju) i nudi napredne, personalizirane funkcije. Možemo ih postaviti mi ili pružatelji usluga trećih strana čije su usluge dodane na naše stranice. Ako ne omogućite te kolačiće, neke od tih funkcija možda neće pravilno funkcionirati.
Iskustveni kolačići – (mogu se isključiti) - prikupljaju podatke o tome kako se korisnici ponašaju na web stranici (npr. koje sadržaje najčešće posjećujete na našoj web stranici), s namjenom poboljšanja iskustvene komponente web stranice. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke pomoću kojih bi mogli identificirati korisnika.
Marketinški kolačići - (mogu se isključiti) - omogućuju nam bilježenje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati učinkovitost svoje internetske stranice. Pomažu nam saznati koje su stranice najviše i najmanje popularne i vidjeti kako se posjetitelji kreću stranicom. Sve informacije koje ti kolačići prikupljaju akumuliraju se i stoga ostaju anonimni. Ako ne omogućite te kolačiće, nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu i nećemo moći pratiti njezinu učinkovitost. Ne pohranjuju izravno osobne postavke, ali temelje se na jedinstvenoj identifikaciji vašeg preglednika i internetskog uređaja. Ako ne omogućite te kolačiće, susrest ćete se s manje ciljanim oglašavanjem.
Svrha obrade
Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog doživljaja i prikupljanje statističkih podataka o posjetama. Temeljem tako dobivenih podataka lakše prilagođavamo sadržaj i mogućnosti internetske stranice vašim potrebama, a ujedno provjeravamo učinkovitost prikazivanja njenih sadržaja i oglasa. Interakcija vas kao korisnika i same internetske stranice brža je i jednostavnija uz pomoć kolačića. Pomoću njih, internetska stranica pamti postavke i iskustva pojedinca, čime se štedi vrijeme i pregledavanje stranice čini učinkovitijim i ugodnijim.
S kime dijelimo vaše osobne podatke
Vaše podatke ovisno o svrsi za koje se prikupljaju možemo dijeliti sa trećim osobama koje nam pomažu u pružanju digitalnih usluga i usluga e-trgovine, Agencijama za oglašavanje, marketing, digitalno oglašavanje i oglašavanje na društvenim mrežama, trećim osobama potrebnima za dostavljanje proizvoda, npr. usluge pošte / dostavljanja, trećim osobama koje nam pomažu u pružanju tehničke podrške, pružateljima usluga plaćanja, pravnim zastupnicima i slično. Osobne podatke možemo otkriti i kao dio poslovne transakcije poput pripajanja ili prodaje imovine te nadležnim državnim tijelima i tijelima javne vlasti.
Google Analytics usluga
ŽITO d.o.o. Osijek korisnik je usluge Google Analytics putem koje analizira podatke prikupljene vašim korištenjem ove internetske stranice. Također, Google Inc. (u daljnjem tekstu: Google) kao vlasnik te usluge koristi te podatke i u svrhu poboljšanja svojih usluga.

Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout .

2. Osobni podaci prikupljeni temeljem vaše izričite privole putem za to predviđenih obrazaca

Na pojedinim mjestima ove internetske stranice prikupljaju se vaši osobni podaci samo ukoliko ih dobrovoljno unesete u neki od obrazaca predviđenih za određenu svrhu (za sada jedino u svrhu zapošljavanja putem: https://zito.talentlyft.com/#home ) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Vrste tim putem prikupljenih osobnih podataka, njihova obrada i rok pohrane te prava vas kao ispitanika navedeni su na posebnom mjestu ove internetske stranice dostupnom prilikom popunjavanja obrazaca predviđenih za tu svrhu.
Mogućnost izbora
Općenito, možete koristiti ovu internetsku stranicu i bez otkrivanja vaših podataka. Niste zakonski ili ugovorno obvezni dati na raspolaganje svoje osobne podatke. Ukoliko želite, možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće promjenom postavki vašeg preglednika, ali bi to moglo rezultirati time da internetska stranica neće raditi kako treba ili će vam pristup određenom sadržaju biti onemogućen. 
Ostale osobne podatke pohranjujemo samo ako nam ih temeljem vaše izričite privole učinite dostupnim. Ukoliko je to potrebno radi provođenja svrhe za koju ste dali privolu, Vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni nekom od naših partnera koji ih za nas obrađuju u svojstvu Izvršitelja obrade.
Rokovi obrade
Podaci prikupljeni putem kolačića brišu se nakon isteka vijeka trajanja kolačića ili ako kolačić izbrišete.

Podaci prikupljeni temeljem putem predviđenih obrazaca brišu se nakon proteka roka na koji ste pristali da se oni obrađuju, odnosno nakon prestanka svrhe u koju su prikupljeni, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.
Prava vas kao ispitanika
Prava koja vam pripadaju s obzirom na vaše osobne podatke prikupljene putem ove internetske stranice su:
pravo povući privolu za obradu vaših osobnih podataka (takvo povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja),
pravo na pristup svojim osobnim podacima, njihov ispravak, njihovo brisanje i ograničavanje njihove obrade,
pravo na ulaganje prigovora na obradu,
pravo na prenosivost podataka,
pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu.
Ukoliko imate pitanja vezana uz vaše podatke prikupljene korištenjem ove internetske stranice ili kakvih zahtjeva obratite nam se:

1. E-mailom: [email protected]
2. Telefonom: +385 31 226 700
3. Poštom na adresu: Ovčara 5, 31431 Čepin

Ostanimo u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter i među prvima saznajte sve novosti i ekskluzivne ponude.

Unosom i klikom na gumb ‘podsjeti me’ automatski se slažete sa zaštitom osobnih podataka i politikom privatnosti.